Kodustuudio täiendused.

Pole sellel teemal väga palju varem kirjutanud aga minu üks huvidest on/oli ka muusika produtseerimine. Õppisin omal käel seda ca 15-17 aastat tagasi. Üks hetk see jäi pooleli kuna minu midi-klaver osaliselt riknes. Täpsemalt siis juhtus see, et trummi pad’id M-Audio midi-klaveril muutusid segavalt tundlikuks. Too aeg ei olnud mul väga palju rahalisi võimalusi, et oleks saanud uut klaverit soetada. See oli ka veel see periood kus väga suurt valikut odavama otsa klaverite osas ei olnud.

Nüüd hiljuti alustasin ma uuesti oma vana hobiga. Ostsin endale Native Instruments’i Maschine MK3 kontrolleri. Sellega oli kaasas ka Maschine tarkvara aga rohkemaks kui loopide tegemine ei tundunud ta hea. Seega DAW’i osas otsustasin teha valiku FL Studio ja Propellerhead Reason 10 vahel sest nendega ma alustasin ja need mulle sobisid. Peale põhjaliku lugemist ja valimist mõlema DAW (digital audio workstation) vahel jäi valik Reason’ile. Põhiliselt kujundas minu otsuse netifoorumites uurimine ja prooviversioonide kasutamine. Ostsin tema litsentsi ja alustasin uuesti õppimisega. Lühidalt võin ma netis esinenud soovituse FL Studio 20 vs. Reason 10 vs. Ableton Live 10 vahel kokku võtta sellega, et kasuta seda mis sulle mugavam tundub. Ei tundu küll väga hea soovitus aga tõde on sellel taga. Kasuta prooviversioone ja vaata ise milline sulle käepärasem on. Kõik need 3 ja mitmed veel on äärmiselt võimekad tööriistad aga sa pead ise vaatama milline neist sul aitab muusikat teha. Ehk siis milline sind inspireerib ja mis sulle kasutamisel kõige käepärasem tundub.

Mul oli hea meel, et ma ei visanud ära oma M-Audio Axiom 25 midi-klaverit. Pealt trummi pad’ide oli kõik ülejäänud temas korras ja ma sain teda lisaks Maschinele Reason’i küljes kasutada.

Täna tellisin ka ära Steinberg UR12 helikaardi. MK3’e sisse on küll ehitatud helikaart aga alati ma Maschinet ei kasuta koos Reason’iga.

Head suve

Maario


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.